Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Mediakollen – ny vänstersajt som liknar Nyhetskartan

Mediakollen är ett projekt som gjorts och lanserats av Kamratdataföreningen Konstellationen. Jag är medlem i Konstellationen men har inte haft något med framtagandet av Mediakollen att göra. Däremot har flera av Konstellationens grundare samt personer som står bakom sajten Skiftet haft med projektet att göra.

Mediakollen har kallats en slags omni för vänstern. Även Nyhetskartan är ett slags omni för vänstern De två sajterna har många likheter, men nog ändå fler olikheter.

Här på Nyhetskartan har vi betydligt fler flöden, fler än 160 stycken. Mediakollen har 101 flöden. Den stora skillnaden är att Nyhetskartan har flera fackliga tidningar och solidaritetsorganisationer.

Nyhetskartan är dessutom en egen instans i Fediversum, nyhetskartan@nyhetskartan.se som gör allt som postas på Nyhetskartan oavsett författare tillgägligt i Fediversum. Mediakollen har ingen sådan funktion.

Nyhetskartan har dessutom alla nyheter som samlas in i ett gemensamt RSS-flöde, https://nyhetskartan.se/wprss. Slutligen har Nyhetskartan sina flöden indelade i en rad kategorier som presenteras på separata sidor:

Mediakollen har bara några få kategorier. Bloggar, Tidningar och Poddar. Sajten Mediakollen är snygg och de har en funktion som Nyhetskartan inte har. De har en redaktion som väljer ut vad anser vara intressanta nyheter. Dessa presenteras på Mediakollens första sida.

Slutligen vill jag säga att de två sajterna kompletterar varandra. Lite olika flöden och lite olika funktionalitet.

Läs mer: Konstellationen och deras projekt

Kommentarer är stängda.