Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Flipboard – nyhetsaggregator och nyhetssajt

Flipboard är en kommersiell sajt som ägs av företaget Flipboard Inc. Det är en sajt som ger möjlighet för personer, föreningar och företag att samla ihop nyheter från olika hål och publicera dem i ett tidskriftsformat. Läsarna kan sen bläddra igenom produkten.

Användarna kan också producera egna tidskrifter, magasin och tidningar som publiceras i Flipboard-formatet. Dessutom kan de följa produkter och olika typer av produkter. Många vanliga tidningar och tidskrifter väljer att publicera delar av sina nyheter även på Flipboard medan andra bara finns på Flipboard.

Totalt har Flipboard cirka 160 miljoner användare vilka alla kan välja att bli en del av Fediversum. De kan följa personer på alla andra instanser i Fediversum och de Flipboardanvändare som kopplat upp sig mot Fediversum kan följas på vilka Fediversuminstanser som helst. Flipboard är den andra stora kommersiella sajten som anslutit sig till Fediversum. Den första var WordPress.com som använder sig av programvaran WordPress.

Läs mer om Fediversum

Redan idag finns det flera 1 000-tals Flipboardkonton som är uppkopplade till Fediversum. Men någon exakt statistik finns inte då Fediversums statistiksajter som FediDB och Fediverse Observer, tycks ha missat att Flipboard blivit en del av Fediversum.Det kan också beror på att Flipboard.com inte går att hitta som instans även om många enskilda konton går att hitta.

Mer om Fediversum.