Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Tidningar

Loading RSS Feed

 • Svår situation för äldre i Zimbabwe
  av James Jeffrey, IPS på 3 oktober, 2022 kl. 09:59

  Många äldre zimbabwier är helt beroende av sina anhöriga på ålderns höst • Arbetslösheten i landet är skyhög

 • StreetGäris får årets Katarina Taikon-pris
  av Christin Sandberg på 3 oktober, 2022 kl. 09:57

  Årets Katarina Taikon pris för människorättsförsvarare går till StreetGäris, som enligt juryn ”i sann Taikon-anda verkar för att skapa en inkluderande jämställdhetsdiskussion som rymmer många perspektiv och som synliggör feminister med erfarenheter som inte tillhör majoritetssamhället”. Priset delas ut årligen av Stockholms stad för att uppmärksamma och belöna människorättsförsvarare som genom sitt arbete stärker och skyddar Inlägget StreetGäris får årets Katarina Taikon-pris dök först upp på Fempers Nyheter.

 • Några nobelprisskandaler
  av Syres redaktion på 3 oktober, 2022 kl. 09:41

  Kommer ni ihåg Göran Perssons blunder vid honnörsbordet, Vilhelm Mobergs angrepp på regeringen och fredspriset till mannen som utvecklade stridsgas? Här är listan med större och mindre Nobelskandaler genom åren. 1901: Fel författare vann!Den franske poeten Sully Prudhomme (1839–1907) tilldelas det första Nobelpriset i litteratur 1901. 42 svenska kulturpersonligheter, däribland August Strindberg och Anders Zorn, The post Några nobelprisskandaler appeared first on Syre.

 • Lula da Silva i knapp ledning
  av Johan Apel Röstlund på 3 oktober, 2022 kl. 09:10

  Jämnt mellan presidentkandidaterna i Brasilien • Kommer att krävas en andra röstomgång

 • Klimatkrisens moment 22
  av Henrik Jalalian på 3 oktober, 2022 kl. 09:00

  Fyra läckor har upptäckts på Nord stream 1 och 2. Enligt experterna är de med all sannolikhet sabotage, orsakade av sprängladdningar. Vi vet inte med säkerhet vem som utfört sabotaget men det är svårt att tro att det inte har med Rysslands krig i Ukraina att göra. Nivån av metangas över Skandinavien är rekordhög efter läckan. The post Klimatkrisens moment 22 appeared first on Tidningen Global.