Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Mobilizon – evenemangsplanering för Fediversum

Mobilizon är en evenemangsplaneringprogramvara med stöd för grupper. Det är en av Fediversums ersättare för Facebook-evenemang och grupper. Mobilizon fungerar som andra evenemangssajter. Det går att skapa evenemang, lägga till platser, datum, bilder och så vidare. Det går att bjuda in personer som redan använder Mobilizon eller andra via e-mejl. Människor kan samlas i grupper och ha grupphändelser, en gruppchatt och andra gruppfunktioner.

Mobilizon består av många instanser, vilket betyder olika servrar som vanligtvis är plats-, språk- eller temaspecifika. De som driver en instans kan bestämma vilka andra instansers händelser som ska visas instansen. De flesta se därför i allmänhet bara händelser som är relevanta för den instans där personen har sitt konto. Det finns ingen algoritm som avgör vilka händelser du visas, utan de visas kronologiskt.

Ett problem är att det för närvarande kan det inte går att prenumerera på ett evenemang från andra delar av Fediversum, utan bara från andra Mobilizon-instanser. Det pågår utveckling för att det ska vara möjligt. Utvecklingen sker i föreningen Framasoft.

Läs mer om Fediversum.

I Sverige finns idag ingen instans med Mobilizon men Kamratdataföreningen Konstellationen har planer på att starta en sådan instans.

Mer om Fediversum.

Statistik: