Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Konstellationen och deras projekt

Kamratdataföreningen Konstellationen är en vänsterförening som driftar fria och öppna plattformar och folkbildar om det. Konstellationen bedriver bland annat en kampanj mot förslaget om Chat Control och en Mastodoninstans (Mastodonserver) med vänsterinriktning som heter Spejset.

Föreningen driver också en wiki med information om fri och öppen programvara. Dessutom är det inblandade i ett projekt som de kallas Mediakollen som går ut på att erbjuda en slags vänsteromni. Dvs i princip samma sak som Nyhetskartan gör. Dessutom driver de ett chattrum på chattprogramvaran Matrix.

Mediakollen

De har än så länge bara presenterat en betaversion av sajten men det som presenteras är snyggt. Däremot har de så här långt missat en hel del vänstersajter såsom Aktuellt Fokus, Bengtzzon, Det enda alternativet, Det glada tjugotalet, Folkrörelsebloggen, Gunnar Wall, Jens Holm, Konflyktlinjer, Konst & Politik, Landet till stan, Lars Bjurström, Litteratur och klass, Lutz Rininsland, Pepprat Rödgrönt, Rikard Linde, Stefan Kärvling och Tigern.

Och eftersom de har med Tidningen Syre och Fempers Nyheter bör de väl rimligtvis även ha med Landets Fria och Tidningen Global. De har också med finlandsvenska Ny Tid vilket gör att även Klassekampen och Ny Tid i Norge kanske borde vara med liksom Socialistisk Information i Danmark. Eftersom Aftonbladet dessutom finns med kanske danska Information också kan vara med.

Kanske finns det också fler bloggar, tidningar och tidskrifter de kan tänkas vilja ha med.

Även personer som står bakom sajten Skiftet är inblandade i projektet.

Kommentarer är stängda.