Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Vatikanen betalade för nunnas frigivning i Mali

VATIKANEN | En colombiansk nunna hölls kidnappad i Mali av en islamistisk rörelse – och Vatikanen betalade uppemot en miljon euro för hennes frigivning, rapporterar The New York Times.

Lösensumman betalades ut till den militanta rörelsen, med kopplingar till al-Qaida, under 2021 och påven Franciskus ska själv ha godkänt utbetalningen, enligt nya dokument som den amerikanska tidningen har kommit över.

Den colombianska nunnan, vid namn Gloria Cecilia Navarez Argoti, försattes på fri fot i utbyte mot lösensumman i oktober förra året efter att hållits som gisslan i fyra år och har även tjänstgjort som lärare i hemlandet Colombia, Mexiko och Benin inom ramen för Franciscan Sisters of Mary Immaculate.

Parallellt med kidnappningsdramat i Mali hålls fem katolska nunnor kidnappade i Nigeria, vars frigivningsförsök i form av förhandlingar alltjämt inte burit frukt, rapporterar Aciafrica.

* * *LÄS ÄVEN:Svenska katolska kyrkan fördömer mord i VästpapuaSinn Féin kan bli största parti i NordirlandJournalistmord skjuter i höjden i Latinamerika

The post Vatikanen betalade för nunnas frigivning i Mali appeared first on Tidningen Global.

Kommentarer är stängda.