Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Föreningarna som utvecklar Fediversum – WordPress Foundation

WordPress Foundation grundades 2010 av Matt Mullenweg som var en av de ursprungliga utvecklarna av WordPress. Stiftelsen ska garantera att WordPress förblir en fri och öppen programvara och är ägare av rättigheterna till WordPress, BuddyPress och BBPress varumärken och programvara.

De utvecklar inte programvaran men driver de sajter som fungerar som plattformar för uppdateringar och diskussioner om programvaran såsom wordpress.org, bbpress.org och buddypress.org.

WordPress är ett publiceringssystem och en bloggprogramvara. Med hjälp av tillägg för ActivityPub blir en WordPress-sajt en instans i Fediversum. BBPress är en forumprogramvara i form av ett tillägg för WordPress och BuddyPress är en grupprogramvara som också är ett tillägg till WordPress.

En installation av WordPress kan också fungera som ett blogghotell genom att det konfigureras för det. Om BBPress eller ett WordPress-blogghotell kan fungera som en instans i Fediversum är okänt men det är troligen osannolikt att BuddyPress kan vara det.

WordPress kan installeras på vilket webbhotell som helst och är världens vanligaste publiceringsprogramvara.

Läs mer:

Kommentarer är stängda.