Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Reaktioner på de största vänstersajterna i Sverige

Jag gjorde en genomgång av de största vänstersajterna i Sverige med hjälp av data från Similarweb. Det har föranlett en del reaktioner. Två tidningar/tidskrifter hörde av sig och att deras besökssiffror var högre än de redovisade. En annan påpekade å andra sidan att de inte alls hade så många läsare som Nyhetskartan redovisade.

ETC hävdar i ett mejlutskick/tiggarbrev som är undertecknas av Johan Ehrenberg att de hade över 600 000 besökare per månad vilket stämmer bra med de siffrorna jag redovisade i min artikel. För sajten Svensson kan jag konstatera att uppgifterna stämmer bra med de siffror som Google Analytics redovisar. Så troligen stämmer siffrorna från Similarweb ganska bra för de flesta sajter. Kanske kan det vara fel när det gäller någon sajt men i stort set kan vi nog säga att de stämmer.

Dessutom bör alla vara medvetna om att det är hela domänen som redovisas i mitt inlägg. För en del domäner gäller ju att det finns flera sajter på samma domän (exempelvis rodarummet.org, socialisterna.org, internationalen.se och zaramis.se som dock är samma sajt med flera delsajter). Och det är inte antalet visningar som redovisas utan antalet besök.

Läs mer:

En kommentar

  1. […] Reaktioner på de största vänstersajterna i SverigeAv Anders SvenssonJag gjorde en genomgång av de största vänstersajterna i Sverige med hjälp av data från Similarweb. Det har föranlett en del reaktioner. Två tidningar/tidskrifter hörde av sig och att deras besökssiffror var högre än de redovisade. Kommentarer stängda […]

Kommentarer är stängda, men trackbacks och pingbacks är öppna.