Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Vänstertidningar med kulturtidskriftsstöd

Ett antal vänstertidningar har presstöd. De flesta av dessa kommer förmodligen inte att få mediestöd i framtiden. De tidningar det handlar om är ETC, Flamman, Arbetaren, Internationalen och Offensiv. Dessutom har vi socialdemokratiska Aktuellt i Politike, stalinistiska Proletären, den gröna tidningen Syre, feministiska Fempers, Tidningen Global och Landets Fria.

Presstöd 2023, 1000-tals kronor

Källa: MPRT

Kulturtidskriftsstöd

I tillägg till detta finns det ett antal tidskrifter/tidningar med kulturtidskriftsstöd. Dessa tidningar är Ordfront Magasin, Fronesis, Tidningen Brand, Tidskriften Klass, Magasin Opulens och Parabol. Det handlar dock om betydligt mindre belopp än presstödet. Parabol får stöd för första gången under 2024.

Kulturtidskriftsstöd 2023, 1000-tals kronor

Källa: Kulturrådet

Kulturtidskriftsstöd 2024, 1000-tals kronor

  • Fronesis, 725
  • Ordfront Magasin, 300
  • Tidskriften Klass, 268
  • Tidningen Brand, 200
  • Magasin Opulens, 100
  • Parabol, 50

Källa: Kulturrådet

Det finns dessutom några vänstertidskrifter som inte uppbär nåt stöd alls som Clarté och Röda Rummet.

Nättidningar

Två av de tidningar som får kulturtidskriftsstöd är nättidningar. Opulens och Parabol. Men det finns fler vänsternättidningar. Magasinet Konkret, Svenssons Nyheter, Magasinet Svärm (Allt åt alla), Dagens Arena, Veckans Nyheter och Aktuellt Fokus. Ingen av dem får några bidrag. Inte heller den socialdemokratiska nättidningen Morgon-Tidningen har något stöd.

Läs mer:

En kommentar

  1. […] Vänstertidningar med kulturtidskriftsstödAv Anders SvenssonI tillägg till detta finns det ett antal tidskrifter/tidningar med kulturtidskriftsstöd. Dessa tidningar är Ordfront Magasin, Fronesis, Tidningen Brand, Tidskriften Klass, Magasin Opulens och Parabol. Kommentarer stängda […]

Kommentarer är stängda, men trackbacks och pingbacks är öppna.