Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Flashback – en svensk institution

Flashback är ett diskussionforum med 1,5 miljoner medlemmar som tillsammans publicerat över 80 miljoner inlägg. Det är den 7:e största sociala mediesajten i Sverige sett till hur många som använder sajten minst en gång per år, nämligen 22%. Det är också den 17:e största webbsajten i Sverige enligt Similarweb med 17 miljoner besök under oktober månad.

Vid sidan av Mastodon är det också den enda sociala medieplattformen bland de 15 största sociala medierna som inte ägs av nått stort medieföretag. Ägare av Flashback är Flashback Media Group AB (FMG) som i sin tur ägs av Jan Axelsson.

Flashback är ett mycket öppetforum där det mesta är tillåtet. Språkbruket på sajten är bedörvlig i många forum. Även språkkunskaperna i vissa forum har sin begränsningar. Men det är ett forum där många vanliga människor vågar uttrycka sig och tycka saker.

Ett sätt för vänstern att öka genomslaget på nätet vore därför att vara mer aktiva på flashback. Skriva inlägg och länka till intressanta och relevanta inlägg på bloggar, i tidningar och tidskrifter. Det finns en enorm mängd forum som kan vara intressanta för vänstern att vara aktiva i.

Förutom diskussionsforumet driver Flashback Media Group också en nättidning, som förstås heter Flashback.

Läs också:

En kommentar

Kommentarer är stängda, men trackbacks och pingbacks är öppna.