Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Konstellationen om mediakollen

Svensk media ägs och domineras av högern. Nätjättarna tjänar enorma pengar på algoritmer som sprider högerextrem propaganda och undertrycker vänsterinnehåll. Regeringen försöker samtidigt lägga ned alla vänstertidningar.

Därför har Kamratdataföreningen Konstellationen byggt den nya minimalistiska mediaggregatorn Mediakollen. Syftet är att få fler att konsumera och prenumerera på tidningar, bloggar och poddar som skriver om ekonomisk-, ekologisk- och social rättvisa.

– Vi kan inte vänta på ett bättre internet och sociala media som inte tjänar pengar på att sälja våra personuppgifter. Därför har vi samlat runt 100 rödgröna tidningar, poddar och bloggar i ett flöde så fler kan upptäcka dem på Mediakollen.

Det säger Samuel Skånberg, ordförande för Kamratdataföreningen Konstellationen som fortsätter:

– Kamratdataföreningen Konstellationen har en liten redaktion som väljer ut artiklar som visas högst upp. Så läsaren får se det vi tycker är mest intressant. Men den som vill kan se ett rent flöde över alla nya artiklar i kronologisk ordning.

Kamratdataföreningen Konstellationen står inte bakom några artiklar eller publikationer i Mediakollens flöden eller de som väljs ut. Poängen är att uppmärksamma många olika röster oavsett om vi håller med eller inte. Mediakollen är ett ideellt projekt och det tjänar inga pengar för föreningen.

Läs också:

Kommentarer är stängda.