Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Tusen fasta viljor – insamling för Flamman

Det går bra för Flamman. De har fler prenumeranter än på många år, har dubblerat mängden läsare på hemsidan och är på god väg att bygga upp en stark ekonomi. Dessutom syns menar de att syns mer än någonsin i andra medier och de står för ett tydligt vänsterperspektiv.

Ändå behöver Flamman hjälp. Med det mediestöd den blåbruna regeringen är på väg att införa riskerar Flamman såväl som andra vänstermedier att få det tufft under våren. Nästa år kan de behöva klara sig fem månader utan stöd. I värsta fall kan de inte vara säkra på att de alls kommer att få några pengar i slutändan.

Under många årtionden uttrycktes läsarnas stöd för Flamman genom den årliga insamlingskampanjen Tusen Fasta Viljor. Uppoffringarna var stora. År 1932 behövde 50 000 kronor (motsvarande 2 miljoner i dag!) snabbt samlas in för att rädda tidningen. Det berättas att folk sålde sina guldringar för att kunna hjälpa till. En småbrukare gick så långt som att sälja sin enda ko.

Nu lanseras kampanjen Tusen Fasta Viljor än en gång. Detta för att fylla på kassan inför ett svårt 2024. Målet är att samla ihop minst 300 000 kronor, vilket skulle göra det möjligt för oss att hålla verksamheten igång precis som vanligt fram till dess att vi kan söka retroaktivt stöd.

De vill att betalningen ska märkas med givarens hemstad. Detta för att de vid årsskiftet ska kunna utse årets rödaste kommun. Den kommun som skänkt mest. Varje krona räknas.

Stöd Flamman!

Swish: 123 44 17 630
Plusgiro: 60091-6

Läs mer:

Kommentarer är stängda.