Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Konstellationens guider till fri programvara

Personer från Kamratdataföreningen Konstellationen har skrivit en rad guider om fri och gratis programvara på sin wiki. Dessa guider är:

Fri och öppen mjukvara i föreningsarbete

En guide som beskriver hur öppna fria och öppna program kan användas i föreningsarbete. Här hittas tips på program som går att använda i föreningsarbete (listan är på intet sätt uttömmande).

Fria och säkra chatt-alternativ

Den digitala utvecklingen har gjort att många kontakter med vänner och bekanta digitaliserats.
Över tid får de flesta det allt sämre koll på vilka vägar meddelanden tar och vilka som har möjlighet att avlyssna dem. För att undvika det kan kommunikationen krypteras. En guide til de program som kan användas för krypterade meddelanden och krypterade chattar.

Att komma igång med Mastodon

Mastodon är en mikrobloggplattform. Man brukar ofta säga att Mastodon är det vanligaste alternativet till Twitter på Fediversum. Men till skillnad från Twitter som ägs av ett vinstdrivande storföretag så ägs inte Mastodon av någon. Mastodon är en del av Fediversum. En guide till att komma igång med Mastodon.

Hitta folk att följa i Fediversum

En guide till hur folk som är värda att följa kan hittas hittas i Fediversum. Framförallt handlar det om Mastodon.

Att använda RSS

RSS ett sätt att se om en sida har uppdaterat sitt innehåll. Med RSS går det också attt samla nyheter från flera sajter på samma plats. Det är således ett sätt att få ett flöde från de källor du vill ha koll på. För att samla dina olika källor i ett RSS-flöde, behöver du en klient som kallas RSS-läsare. Med ett flöde får du uppdateringar till din klient. En guider för att använda RSS.

Kommentarer är stängda.