Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

SAC avskedar Arbetarens VD

Tidningen Arbetaren ges ut av Arbetaren Tidnings AB som är ett dotterbolag till Federativs Förlagshus AB. Ägare av Federativs Förlagshus AB är SAC. För en vecka sen anställdes Kajsa Ekis Ekman som chefredaktör. Den som anställde henne var VD Thomas Karlsson.

Anställningen skedde i direkt motsättning till ett styrelsebeslut och dessutom mot personalens vilja. Hela styrelsen i Federativs Förlagshus AB och dotterbolaget Arbetaren Tidnings AB avgick som en följd av detta, flera i personalen hotades med avsked och några personer sa upp sig.

Nu har ägaren SAC haft styrelsemöte. Beslutet blev att VD Thomas Karlsson skulle sägas upp och anställningen med Kajsa Ekis Ekman ogiltigförklarades. Detta beslut kommunicerades ut till SAC:s medlemmar och lokala organisationer där det mottogs väl av många.

Men Kajsa Ekis Ekman vägrar acceptera beslutet. Hon hävdar att hennes kontrakt inte kan sägas upp och att Lagen om anställningsskydd (LAS) gäller. Det sistnämnda är troligen inte korrekt men vad det gäller anställningskontraktet är det oklart vad som gäller för det beror ju på vad som står i det.

I vilket fall som helst har inte Kajsa Ekis Ekman för avsikt att sluta trots det uppenbara missnöje och den förtroendeklyfta som finns.

Läs mer:

Kommentarer är stängda.