Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Kajsa Ekis Ekman blir chefredaktör på Arbetaren

Tidningen Arbetarens (Federativs Förlagshus AB) VD Thomas Karlsson har anställt Kajsa Ekis Ekman som chefredaktör. Enligt Dagens Media har det skett mot personalens vilja. Tre av de anställda ska ha hotats med avsked sedan de protesterat mot att hon anställdes. Dessutom ska även tidningens styrelse ha varit emot Ekman som chefredaktör. Flamman har också kommenterat det hela:

Isak Gerson är en regelbunden medarbetare i Arbetaren och satt fram till nyligen i tidningens styrelse. Han vill inte kommentera saken i detalj men säger att han lämnade sitt styrelseuppdrag i förtid.

– Allt som berör denna fråga är under sekretess. Jag kan bara säga att jag har suttit i styrelsen men lämnade mitt uppdrag i förtid i måndags, säger han till Flamman.

Isak Gerson finns fortfarande angiven som styrelsemedlem i Federativs Förlagshus AB på sajter som listar sådant. Övriga styrelsemedlemmar är John Nordmark, Vanja Renberg, Linnéa Eriksson och Dena Eidi,

Nathan Hamelberg har en tid varit tillförordnade chefredaktör för Arbetaren men är nu tänkt att ersättas med Kajsa Ekis Ekman.

Tidigare i år fick Kajsa Ekis Ekman lämna uppdraget som ledarskribent i tidningen ETC efter att hon tagit en position som uppfattas som Rysslandsvänlig kring Rysslands invasion av Ukraina. Den affären har kommenterats av Flamman och flera gånger av mig på Svensson-bloggen:

Andreas Gustavsson som är chefredaktör på ETC har för sin del redogjort för anledningen till att han gjorde sig av med Kajsa Ekis Ekman.

Andra kommentater om det Ekis Ekman och ETC:

Läs fler medienyheter

En kommentar

Kommentarer är stängda, men trackbacks och pingbacks är öppna.