Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Fackföreningstidningarna

Fackliga tidningar från fackföreningar som organiserar arbetare kan i vissa fall på sätt och vis betraktas som vänstertidningar även om de knappast är tidningar som argumenterar för socialism eller anarkism. De är därmed inte tidningar som jag räknar som vänster. En del fackliga tidningar kan inte heller betraktas som vänster på något sätt.

Men det finns en facklig tidning som även enligt min definition är att betrakta som vänster. Syndikalisten. Den har dock så få läsare att den inte kommer med på listan.

Inte heller räknar jag gröna tidningar, miljötidningar, antirasistiska och feministiska tidningar som vänster då de nödvändigtvis är inte är mot kapitalismen eller för socialism. Det kan finnas de som är det men generellt är det inte så. Därför fins de inte mina översyner av vänstermedia på nätet.

Men jag tycker ändå det kunde vara lite intressant att undersöka hur många läsare de mer vänsterlutande fackföreningstidningarna har.

Största fackföreningstidningar på nätet, 1000-tals besök under november månad

 1. Arbetet, 555,7
 2. Vi Lärare, 526,9
 3. Byggnadsarbetaren, 431,0
 4. Dagens Arbete, 317,5
 5. Kommunalarbetaren, 231,7
 6. Handelsnytt, 82,6
 7. Transportarbetaren, 39,5
 8. Sekotidningen, 27,8
 9. Tidningen Elektrikern, 27,2
 10. Hotellrevyn, 20,5
 11. Fastighetsfolket, 17,8

Källa: Similarweb

5 fackliga tidningar står för majoriteten av besökare. De hade i samtliga fem fall flera hundra tusen besök i november 2023.

Kommentarer är stängda.