Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Parabol – ny webbtidning på vänsterkanten

I en tid där kultursidorna blir allt mer utslätade och nöjesinriktade försöker Parabol vara ett forum där vi kan diskutera tankar och ideologi på allvar. Ett nätbaserat samhällsmagasin för analys och fördjupning. I en tid där kultursidorna blir allt mer utslätade och nöjesinriktade, söker Parabol vara ett forum där tankar och ideologi kan diskuteras på allvar.

Tidningens medarbetare menar att antalet läsare inte är det viktiga, utan att de som läser ska få genomarbetade analyser som fokuserar på sakfrågor. I Parabol får läsarna långa essäer, porträtt, recensioner med mera. 

Det är en partipolitiskt och religiöst obunden tidskrift där det viktiga är en intellektuellt hederlig hållning. Tidningen menar att de styrs av en övertygelse om att alla argument kan bemötas med argument. Vidare att samhället inte tjänar på att någon tystnar eller tystas och att det är sakfrågorna som ska vara i centrum för debatten och inte personerna. 

Parabol är gratis och öppen för alla att läsa. Eftersom de som ger ut och arbetar med tidningen vill se en demokratisk debatt vill de att texterna ska kunna läsas och diskuteras av alla utan att hindras av en betalvägg.

Kommentarer är stängda.