Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Bianca Kronlöf prisas av FN-förbundet

Skådespelaren, komikern och manusförfattaren Bianca Kronlöf får 2022 års Mänskliga rättigheter-pris från svenska FN-förbundet. Hon får priset för att hon “med satir och humor belyser rasism, sexism och andra orättvisor i samhället” och för att hon ”på ett intelligent och roligt sätt folkbildar hela Sverige och når även de som inte är insatta i frågorna”.

Bianca Kronlöf slog igenom 2012 på Youtube tillsammans med systern Tiffany Kronlöf. Hon har sedan dess bland annat synts i tv-serier som Full Patte och Deg. 2021 debuterade hon som författare med boken Brev till mannen, hon har också varit en aktiv debattör i frågor som rör feminism och jämställdhet.

– FN-förbundets pris för mänskliga rättigheter har ofta gått till personer som arbetar för kvinnors rättigheter. På senare år har jämställdhetsarbetet tryckts tillbaka och kvinnor har drabbats hårt av bland annat pandemin. Med vårt pris vill vi visa vår stora uppskattning för Bianca Kronlöfs arbete och samtidigt understryka vikten av att alla gemensamt står upp för jämställdhet mellan kvinnor och män, säger FN-förbundets Annelie Börjesson om valet av pristagare.

Inlägget Bianca Kronlöf prisas av FN-förbundet dök först upp på Landets Fria.

Kommentarer är stängda.