Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Arbete mot ecocide belönas 

Pella Thiels arbete mot den snabbt krympande biologiska mångfalden, engagemanget i End Ecocide Sweden och Faith Voices for Ecocide Law belönas med Martin Luther King-priset.

Martin Luther King-priset delas ut av Equmeniakyrkan, Kristna Fredsrörelsen och Sveriges kristna råd och ska gå till någon som verkat utifrån Martin Luther Kings anda och värderingar, som mod, sanning, rättvisa, medkänsla, värdighet och ödmjukhet.

Motiveringen till priset lyfter Pella Thiels ”uttröttliga arbete för skapelsen och livets förutsättning på vår planet”. Bland annat arbetar End Ecocide Sweden för att göra ecocid till ett internationellt brott i klass med folkmord och krigsbrott, och rörelsen Faith Voices for Ecocide Law är enligt juryn  ”ett unikt samarbetsprojekt mellan världens religioner och trossystem. Pella Thiels arbete visar på kraften när personlig övertygelse omsätts i samhällsförändring.”

Också nätverksbyggande och pedagogik väcker juryns gillande liksom visionen om ”en planet där människor och natur lever i harmoni och där människans destruktiva roll under antropocen är ett minne blott: ’From harm to harmony!’”

– Det är alldeles överväldigande att ta emot ett pris i Martin Luther Kings namn. Hans vision om ett värdigare samhälle, där jämlikhet och rättvisa råder är mer aktuell än någonsin. Idag behöver drömmen även inkludera den levande helhet vi är en del av. Jag önskar att fler kan våga drömma så stort, säger Pella Thiel själv i en kommentar till priset.

Inlägget Arbete mot ecocide belönas  dök först upp på Landets Fria.

Kommentarer är stängda.