Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Att arbeta med nationella minoriteter på folkbibliotekVill du veta mer om hur du kan arbeta med nationella minoriteter på ditt bibliotek? Är du nyfiken på vilka resurser som finns, eller hur du kan anordna samråd med barn?

På webbinariet berättar företrädare för resursbiblioteken för finska, jiddisch, meänkieli och samiska om hur de stöttar de kommunala biblioteken. Biblioteken i Malmö berättar om sina uppdrag, som handlar om filmer, katalogisering och biblioteksresurser för romani chib.

Läs- och skrivsajten Polarbibblo utökas med fler språk, något vi får veta mer om. När det gäller just barn och unga från nationella minoriteter, berättar Region Västernorrland om det metodmaterial för samråd som de har tagit fram.

Vi får också veta mer om ett forskningsprojekt, som undersöker bibliotekens roll i den assimileringspolitik som staten tidigare bedrev i Tornedalen.

Vad innehåller kommunernas biblioteksplaner, när det handlar om nationella minoriteter? I programmet finns också en analys av detta.

Vad? Att arbeta med nationella minoriteter på folkbibliotek

Hur? Webbinariet sänds via Zoom (en länk kommer att finnas närmare datumet). Ingen föranmälan behövs.

Vem? Målgrupp för webbinariet är du som arbetar i kommunal eller regional biblioteksverksamhet.

När? 22 mars 2023, kl. 9–12.

Har du frågor om webbinariet? Kontakta oss på nationellaminoriteter@kb.se

Källa: Kb

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu

Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS

Kommentarer är stängda.