Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

99 projekt ska höja livskvalitén för unga med funktionsnedsättning

99 olika projekt för personer med funktionsnedsättning har beviljats stöd på sammanlagt nio miljoner kronor. Stöden kommer från Kronprinsessan Victorias fond och Radiohjälpsfonden och ska gå till att ge alla barn med funktionsnedsättning en meningsfull fritid.

Bland de som beviljas högst stöd finns Fritidsbanken Sverige som lånar ut sport- och friluftsutrustning och Mind som driver Livslinjen – en stödlinje för unga med psykiska besvär. De får båda ett tvåårigt bidrag på drygt en miljon kronor.

En stor del av medlen går också till att anordna läger, utflykter och resor för barn med funktionsnedsättning för att därigenom bryta deras isolering.

Inlägget 99 projekt ska höja livskvalitén för unga med funktionsnedsättning dök först upp på Landets Fria.

Kommentarer är stängda.