Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Skånes snyggaste solanläggning utsedd

Solenergi är förnybar, men en solanläggning kan dessutom vara snygg.

Solkvarteren i Hyllie i Malmö har utsetts till den snyggaste designen av en fasad som täcker delar av fastighetens elbehov. ”Solceller kan vara både en naturlig och vacker del av byggnadsdesignen. Här blir en ”tråkig” fastighet viktig för både samhället och staden”, skriver juryn i Skåne solar Award som delats ut av Solar region Skåne.

Bakom ett raster i metall i fasaden finns i Solkvarteren en grön fasad med aktiva solceller.– Framtiden är lokalt producerad energi. I Solkvarteret har vi integrerat solcellerna med fasaduttrycket så att de bidrar till gestaltningen. Solceller ska inte förfula utan försköna, säger Anders Eriksson Modin, arkitekt på FOJAB, som ritat huset.

Inlägget Skånes snyggaste solanläggning utsedd dök först upp på Landets Fria.

Kommentarer är stängda.

Generated by Feedzy