Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

På gång i hela landet

Här kan du hitta intressanta evenemang i hela landet, från norr till söder. Kalendariet görs i samarbete med Omställningsbyråns Abigail Sykes.

Norrland

Lördag 19 november

Walk and talk: mening och lyckaGÄVLE. Omställning Gävle, Studiefrämjandet och Naturskyddsföreningen bjuder in till en serie promenader för att samtala djupare om mänsklighetens ödesfrågor. Denna walk and talk har fokus på mening och lycka.Tid: 14.00–16.00Plats: Samling vid ingången till Heliga trefaldighets kyrkan, Kyrkgatan 1, GävleInfo: bit.ly/gåochprata

<br>Tisdag 22 november

Studiebesök på ErikshjälpenSOLLEFTEÅ. Hör om Erikshjälpens verksamhet och historia, få en guidad tur i secondhandbutikens lokaler samt stanna kvar på fika.Tid: 18.00–20.00Plats: Erikshjälpen, Nipan, SollefteåAnmälan: Senast 18 novembertill Lille-Mor Westerlund på 0706-807398Info: bit.ly/erikshjälp

Svealand

18 – 19 november

Återfunnet – En hållbar revyFJUGESTA. Årets nummerrevy från Lekebergsrevyn har återvinning och hållbarhet som tema, där även sketcher och sånger är återbrukade från det bästa mellan 1998 och 2016.Tid: 19.00–21.00Plats: Sparbanksbörsen, Vallgatan 43,FjugestaKostnad: 475 kr inklusive tvårätters middagInfo och biljetter: bit.ly/hållbarrevy

25 – 26 november

OmställningskonferensSTOCKHOLM. Omställningsnätverket bjuder in till sin första fysiska konferens sedan 2019. Några teman blir Warm data labs, mat och lokal resiliens, samarbetsprojektet Bortom möjlighetshorisonten med KTH samt den kommande omställningsfilmen.Plats: Kulturhuset i Ytterjärna, JärnaInfo: bit.ly/konferensjärna

Götaland

Söndag 20 november

Grönt julpysselSIMLÅNGSDALEN. Skapa advents- och julkransar och annat pynt med mossa och ris från naturen. Ta med eget fika och gärna sekatör.Tid: 10.00–13.00Plats: Björkelund, Skärkered Björkelund 185, Simlångs-dalen, HallandInfo: bit.ly/gröntpyssel

Gör din egen krans. Foto: Pontus Lundahl/TT

Måndag 21 november

Naturnära skogsbrukLINKÖPING. Jägmästare Anders Tivell berättar om metoder för hyggesfritt skogsbruk, ekonomi, skaderisker, biologisk mångfald samt sociala värden utifrån 40 års erfarenhet av naturnära skogsbruk på 120 hektar egen skog.Tid: 17.30–20.00Plats: Naturcentrum,Lasarettsgatan 1,LinköpingInfo och anmälan: bit.ly/grönskog

<br>Hela landet

Lördag 19 november

Prata privilegier med ömhetONLINE. Nätverket för Joanna Macys Work that reconnects (Aktivt hopp) bjuder till webbinarium om frigörelse för alla. Fokus ligger på hur vi kan samtala om makt och privilegier med kärlek och medmänsklighet. På engelska.Tid: 20.00–22.00Plats: Online via ZoomKostnad: En donation på 250–350 krrekommenderas men är inget kravInfo och anmälan: bit.ly/maktömhet

Torsdag 8 december

VälbefinnandeekonomiONLINE. Nätverket Wellbeing Economy Alliance (WeAll, Alliansen för välbefinnandeekonomi) håller på att få en svensk hub (nav) tack vare organisationen Scenario 2030. WeAlls mål är en global ekonomi som ger välbefinnande till människor och planet. Alla är välkomna på denna träff för att utforma hubben tillsammans.Tid: 18.00–19.30Plats: ZoomAnmälan och info: bit.ly/hubekonomi eller ana@weall.org

Inlägget På gång i hela landet dök först upp på Landets Fria.

Kommentarer är stängda.