Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Aurora stämmer staten om en vecka

Det är nu klart att den ungdomsledda organisationen Aurora kommer att lämna in sin stämningsansökan mot staten den 25 november. Enligt deras hemsida kommer de att samlas kl 12 på Mynttorget i Stockholm för att därifrån gå i ett demonstrationståg till Stockholms tingsrätt där det kommer att hållas tal från Auroras styrelse innan ansökan lämnas in. 

Landets fria tidning har vid ett flertal tillfällen skrivit om Auroramålet och planen att ställa Sverige inför rätta på grund av bristande klimatåtgärder.  

Den 7 november skrev ungdomarna också ett brev till där de riktade sig till statsminister Ulf Kristersson, näringslivsminister Ebba Busch samt klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari där de förtydligade sina yrkanden. I brevet kräver de bland annat att staten ”gör sin rättvisa andel av de globala åtgärderna för att minska växthusgaskoncentrationen i atmosfären”.

Inlägget Aurora stämmer staten om en vecka dök först upp på Landets Fria.

Kommentarer är stängda.

Generated by Feedzy