Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Goda nyheter: Lag om solpaneler på stora parkeringsytor i Frankrike

Den franska senaten har röstat igenom en ny lag med syfte att skynda på övergången till förnybar energi. I den det ställs krav på att parkeringsytor med plats för minst 80 bilar ska täckas över med solpaneler. De som äger sådana ytor, och där det finns plats för mellan 80 och 400 bilar, får fem år på sig att åtgärda. De som har plats för över 400 bilar får tre år på sig att åtgärda så att minst hälften av ytan täcks.

Franska regeringen tror att åtgärden kommer att generera ny kraftkapacitet på 11 gigawatt. Parkeringsytor som har stort kulturellt värde och andra där stora träd ger mycket skugga undantas från kraven.

Jag gissar att det finns många andra fördelar med solpanelskuggade parkeringsplatser, t.ex. att bilar inte behöver kylas lika mycket under varma sommardagar och att solpanelerna generar intäkter för fastighetsägare.

Daniel Mendoza

Källa: The Guardian & EcoWatch

Vill du stödja Good News Magazine och spridningen av positiva nyheter får du gärna göra det genom att bli medlem eller genom en Swishdonation till 123 268 24 33 (Soul II Blue AB) eller 0702200945 (Daniel Mendoza) . Tack!

Foto: Shutterstock

Kommentarer är stängda.