Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Stormöte 14 november: Nej till chockhöjda hyror

Digitalt stormöte med Nej till marknadshyra måndag den 14 november kl 20.00 till 22.00.

Sprid gräsrotskampanjens Nej till marknadshyras upprop mot chockhöjda hyror. Uppropet finns att läsa här.
Fastighetsbolagen kräver hyres- höjningar på uppemot 10 procent. Men hela det senaste decenniet har varit rena guldåldern för fastighetsägarna. Stora fastighetsbolag har ökat sina vinstmarginaler på hyresgästerna rejält, visar en granskning som SVT:s gjort.
Heimstaden, Rikshem, Wallenstam och Balder har totalt nästan 100 000 lägenheter i Sverige. Förra året blev 37 procent av hyresintäkterna vinst. Och mellan 2011 och 2021 ökade hyresintäkterna från fyra miljarder till 23 miljarder kronor, enligt SVT:s granskning.

Det är möjligheten att göra både snabba och höga vinster på hyresgästernas bekostnad som gjort att en stor del av landets lägenhetsbestånd slukats av riskkapitalbolag som Blackstone och Vonovia (Europas största fastighetsbolag) som äger Victoriahem.
”Vonovia meddelade på tisdagen att nettovinsten och intäkterna för det första kvartalet ökade, med bolagets bostadsportfölj i Sverige som en särskild ljuspunkt. Det tyska fastighetsbolaget nettovinst för första kvartalet 2021 ökade till 234,7 miljoner euro” (Market Watch den 4 maj 2021).

Inlägget Stormöte 14 november: Nej till chockhöjda hyror dök först upp på .

Kommentarer är stängda.

Generated by Feedzy