Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

På gång i hela landet

Här kan du hitta intressanta evenemang i hela landet, från norr till söder.  Mycket ställs in eller skjuts upp med hänsyn till coronaläget. Dubbelkolla därför att evenemanget som du är intresserad av verkligen ska hållas, och följ Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Norrland

3– 7 oktober

Grundkurs i smideBERGSJÖ. Lär dig grunderna i varmsmide, att tända och använda ässjan samt hur det varma järnet kan bearbetas med hjälp av hammare och städ.Plats: Gränsfors 381, Bergsjö, Hälsingland Kostnad: 11 990 kr inklusive mat och boendeInfo och anmälan: bit.ly/Gränsfors

Svealand

6-7 oktober

LokalekonomidagarnaUPPSALA. Lokalekonomidagarna är en arena för kunskap, goda exempel och forskning kring hur vi kan stärka lokala ekonomier och hållbar lokal utveckling. På programmet står workshoppar, kulturupplevelser och mingel med talare från Bygdsam Nätradalen, Sveriges lantbruksuniversitet och Lindesbergs kommun.Plats: Wiks slott utanför UppsalaInfo: lokalekonomi.helasverige.se

Margareta Rosengren ger tips om krydd- och medicinalväxter i Örebro den 16 oktober. Foto: Claudio Bresciani/TT

Söndag 16 oktober

Krydd- och medicinalväxterÖREBRO. Margareta Rosengren ger tips på plantering och odling av olika sorters örter, samt hur du kan använda växterna på olika sätt, framför allt i mat och dryck.Tid: 15.00–17.00Plats: Adolfsbergskyrkans församlingslokal, Glomman 127, ÖrebroKostnad: 100 kr inklusive förtäringAnmälan: Senast 4 oktober via telefon/SMS på 070-424 38 05 eller till adolfsbergstradgardsforening@gmail.comInfo: bit.ly/Medicinalväxter

Götaland

Lördag 1 oktober

Kläd- och prylbytardagVÄXJÖ. Ta med dig hela och rena kläder och andra saker, som du byter med andra.Tid: 13.00–17.00Plats: Bostadsrättsföreningen Slånbäret, Lillestadsvägen 99, VäxjöInfo: bit.ly/Slånbäret

6–8 oktoberKonferens om agroforestryALNARP. Agroforestry är en samling odlingssystem som inkluderar träd och buskar i lantbruk eller trädgård, eller för in djur och odling i skogen. Konferensen bjuder på nätverkande, workshop och gårdsbesök med nordiska pionjärer, experter och forskare.Plats: Sveriges lantbruksuniversitet, Sundsvägen 6, AlnarpAnmälan: Senast 4 september på bit.ly/AgforestryInfo: agroforestry.se

Hela landet

3– 10 oktober

Miljövänliga veckanLANDET RUNT. 2022 har Naturskyddsföreningens årliga kampanj temat ”Starta dagen med eko”. Lokala grupper komma att bjuda på ekologisk frukost med målet att öka efterfrågan på eko med fokus på mat från svenska ekogårdar, som mejeri- och spannmålsprodukter.Info: naturskyddsforeningen.se/artiklar/miljovanliga-veckan

Inlägget På gång i hela landet dök först upp på Landets Fria.

Kommentarer är stängda.

Generated by Feedzy