Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Kvinnor som vill göra abort i Ungern ska tvingas höra fostrets hjärtljud

UNGERN | Kvinnor som vill göra abort i Ungern ska tvingas lyssna på fostrets hjärtljud eller ta del av andra livstecken från fostret före aborten, enligt en ny förordning från landets nationalistiska högerregering.

I ett uttalande skriver inrikesdepartementet att modern utrustning kan hitta hjärtljud tidigt i en graviditet, vilket kan ge ”mer omfattande information till gravida kvinnor”. Det är läkare som ansvarar för att kvinnorna tar del av livstecknet, enligt den nya regeln som börjar gälla den 15 september.

Ungern har under auktoritäre premiärminister Viktor Orbán infört skattelättnader och andra ekonomiska fördelar för familjer med flera barn, i hopp om att öka landets födelsesiffror.

2011 skrev regeringen dessutom in i landets grundlag att ”ett fosters liv ska skyddas från befruktningen” – detta ändrade dock inte landets nuläget relativt liberala abortlagstiftning från 1950-talet.

The post Kvinnor som vill göra abort i Ungern ska tvingas höra fostrets hjärtljud appeared first on Tidningen Global.

Kommentarer är stängda.

Generated by Feedzy