Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Matbrist i isolerat Xinjiang

KINA | Runtom i Kina lider miljontals människor en alltmer akut brist på varor och mat till följd av införda och strikta covid-19-nedstängningar, rapporterar flera medier, däribland BBC.

Det handlar om totalt 30 regioner där invånare mer eller mindre hålls isolerade i sina hem för att dämpa smittspridningen av det coronavirus vars källa alltjämt håller forskare sysselsätta men som förmodas vara den kinesiska staden Wuhan.

På få platser har nedstängningen och utbredd varubrist slagit hårdare än i den västra provinsen Xinjiang där den muslimska uigurminoriteten redan genomlider ett allt bistrare klimat när det gäller politiska och religiösa rättigheter.

Covid-19-nedstängningarna drabbar även Xinjiang samtidigt som en FN-rapport slagit fast att den kinesiska regimen gjort sig skyldiga till ”allvarliga människorättsbrott” gentemot uigurer och andra muslimska minoriteter.

***Läs även:FN: Kinas behandling av uigurer kan vara brott mot mänsklighetenMarco Rubio om Kinas kränkningar av uigurers rättigheterKinas nya bakgård

The post Matbrist i isolerat Xinjiang appeared first on Tidningen Global.

Kommentarer är stängda.