Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

ETC – största alternativa mediekoncernen

ETC är vänsterns största mediekoncern. De ger ut den största vänstertidningen, Dagens ETC och dessutom Nyhetsmagasinet ETC. De båda tidningarna har en gemensam hemsida, etc.se, som troligen är den mest besökta vänstersajten i Sverige. Dessutom ger koncernen ut tidskriften Kloka hem. Den enda alternativa mediekoncern som kan tävla med ETC i storlek är Mediehuset Grön Press (tidningen Syre med mera).

Moderbolaget i mediekoncernen ETC är ETC Media AB som har dotterbolagen Dagens ETC AB, ETC Play AB, ETC Konsultation AB, ETC Torp AB, Leopard Förlag AB och Lokaltidning i Göteborg AB. Ägare av ETC Media AB är Johan Ehrenberg. Förutom Johan Ehrenberg ingår Anna Helene Varvouzos som ledamot och Gunilla Welin som suppleant i styrelsen för mediebolaget.

Ehrenberg är också ägare av ETC Utveckling AB som är moderbolag till bland annat ETC Kommunikation AB och ETC Kundtjänst AB. Dessutom äger han ETC Energi AB, ETC Bygg AB, ETC Byggentreprenad AB och flera andra bolag. ETC Energi AB har flera dotterbolag såsom ETC Elproduktion i Katrineholm AB, ETC Sol AB och ETC Mobil AB med flera.

Nyheter från ETC finns dock inte med på Nyhetskartan då etc.se inte har nåt RSS-flöde. Deras hemsida är på så vis ganska omodern.

Johan Ehrenberg är styrelseledamot i de flesta av de bolag han äger och det är också Anna Helene Varvouzos. Gunilla Welin är suppleant i mediebolagen och ordinarie styrelseledamot i Welin Media AB med Johan Ehrenberg som suppleant.

Kommentarer är stängda.