Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Pressmeddelande den 31 januari 2022

Idag lanseras Nyhetskartan som samlar alternativa nyheter med ett socialt jämlikhetsperspektiv som lutar åt det gröna och röda hållet.

Nyhetskartan är en nyhetssajt med alternativa nyheter som lutar åt det gröna och röda hållet. En sajt med klimat, miljö, solidaritet, feminism och jämlikhet i centrum. Sajten har flöden för alternativa nyhetsmedier, fackliga nyheter, bloggar, poddar och tidskrifter. Syftet är att samla dessa medier på en plats, bidra till att öka deras besökstrafik och därmed stärka deras röster i samhällsdebatten. För att en sajt ska kunna vara med på Nyhetskartan krävs att den har ett så kallat rss-flöde.

Nyhetskartan samlar alternativa nyheter med ett socialt jämlikhetsperspektiv på ett enda ställe. Det finns en lång rad sajter representerade i Nyhetskartans nyhetsflöde, allt från dagstidningar som Syre, endagars nyhetstidningar som Flamman och Internationalen, fackföreningstidningar som Byggnadsarbetaren och Kommunalarbetaren, bloggar som Svenssons Nyheter och Jens Holm samt poddar som Apans anatomi och Komintern.

Nyhetskartan finansieras med reklam och det finns möjlighet att stödja hemsidan via Swish, bankgiro eller Paypal.

Nyhetskartan drivs av Nyhetskartan Media AB.

Ansvarig utgivare är Anders Svensson.

kontakt@nyhetskartan.se

Upptäck mer från Nyhetskartan.se

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa