Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Kasta inte skit på oss, men fortsätt annars gärna att trolla…? PEPPRAT RÖDGRÖNT

Kalla fakta-redaktionen på TV4 har ”wallraffat” SD:s trollfabrik. Avslöjandena är viktiga men på inget sätt förvånande. Om du inte håller med så se reportaget ”Undercover i trollfabriken”. Det talar för sig själv. Se det!

SD:s trollfabriker med anonyma konton som använder lögn, förtal och underförstått våld har drabbat många olika demokratiska politiker eller aktivister. Men nu visar det sig att de även angripit sina Tidö-kompisar. Man har spridit inlägg som även gör ner politiker och ledare inom M, KD och L. Det står då i konflikt med en formulering i Tidö-avtalet som säger att partierna ”ska uppträda med värdighet och tala respektfullt om varandras centrala företrädare”.

DET gillade inte kompisarna i Tidö-gänget. Statsminister Kristersson tyckte att ”det sätt de hittills har uttryckt sig på” inte följde ”det vi har kommit överens om”.

Åkesson brukar normalt glida undan som en hal ål och säga att han ”inte vet”, ”inte känner till” eller ”inte var med då” och liknande. Men när han konfronterades med TV4-avslöjandet så körde han med rena Trump-stilen. Han förnekade allt och slog istället tillbaka mot journalisterna. Han sa att det pågår en ”inhemsk påverkansoperation”. Alltså inte från deras trollfabrik då utan från de journalister som avslöjat SD:s smutsiga byk.

Men redan på onsdagskvällen var han lite lenare i tonen. Fast då handlade det bara om Tidö-samarbetet. Då sa han att ”om våra samarbetspartier uppfattar det här som ett brott mot Tidö-avtalet så måste vi lyssna på dem”

Men att SD inte bryr sig ens om sina ”samarbetspartier” är verkligen inte det viktiga i dessa avslöjanden. Naturligtvis ser SD bara ”finborgarna” i M-KD-L som nyttiga dumskallar och samarbetar bara så länge som de spelar efter SD:s pipa.

Avslöjandet av SD:s trollfabriker handlar om något mycket större och värre, nämligen om angrepp på och undergrävande av den typ av demokrati som vi har haft i detta land.

Att förändra SD är inte något att hoppas på. Däremot borde inte ett sådant parti sitta i regeringskansliet, vilket de gör tack vara Kristersson och kompani. Så istället för att hoppas på förändringar av och inom SD så borde det vara upp till bevis för Kristersson. Var går hans gräns när det gäller att hålla SD under armarna?

Kommentarer är stängda.