Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Nyhetskartans förmedling av läsare

Det primära syftet för Nyhetskartan är att förmedla läsare till andra vänstersajter. I det syftet tillhandahåller sajten länkar till vänstersajter, länkar till vänstersajternas nyhetsflöden och dessutom ett RSS-flöde med samlade alternativa nyheter på vänsterkanten. För de som använder RSS-flödet vi tillhandahåller har vi ingen statistik men för de som använder Nyhetskartans webbsajt och går till andra sajter har vi statistik från WordPress inbyggda statistikfunktion.

Det intressanta är med andra ord inte antalet besökare till sajten i sig själv utan hur många besök Nyhetskartan genererar till andra vänstersajter. Än så länge är det inte överväldigande många men antalet har ökat under året.

Besök till andra sajter från Nyhetskartan (antal klick på länkar)

  1. Svenssons Nyheter, 257
  2. Tidningen Syre, 133
  3. Arbetet, 67
  4. ETC, 58
  5. Aktuellt Fokus, 43
  6. Dagens Arena, 39
  7. E-Folket, 37
  8. Nyhetsbyrån Järva, 32
  9. Opulens, 31
  10. Magasinet Paragraf, 29

I detta sammanhang går det också att se hur osäker den här typen av statistik eventuellt kan vara. När det gäller Svenssons Nyheter så visar statistiken hos Svensson-bloggen att Nyhetskartan genererat 298 visningar på Svensson-bloggen. Visningar är dock inte samma sak som antalet besök eller besökare då en besökare eller ett besök kan innebära fler visningar än en.

Under 2024 hade Nyhetskartan 3 115 besökare som stod för 7 003 visningar. Antalet besökare ökade under senhösten och vintern.

En kommentar

Kommentarer är stängda, men trackbacks och pingbacks är öppna.