Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Gnistor

Gnistor är ett försök att samla information om vad händer bland Sveriges sociala rörelser i ett översiktligt kalendarium på webben.

Sociala medier och olika internettjänster har inte bara gjort det lättare för sociala rörelser att nå ut, utan tvärt om också bidragit till en instängningseffekt. För den som inte är aktiv på Facebook, Twitter eller Instagram kan det vara svårt att ta del av framtida möjligheter att själv engagera och organisera sig. Det vill Gnistor försöka vara en motvikt till.

Gnistor försöker bygga på öppna standarder och god tillgänglighet. Projektet är byggt i hugo och källkoden finns tillgänglig på https://github.com/gnistor-se/gnistor. Gnistor försöker ta hänsyn till besökarnas integritet och använder sig inte av någon spårningsfunktion eller “tredjepartsscript” och kräver inga kakor.

Kommentarer är stängda.