Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Blankspot – alternativa utlandsnyheter

Blankspot är en nyhets- och reportagesajt som drivs av Martin Schibbye och Brit Stakston via bolaget Blank Spot Project AB. Sajten är inriktad på utlandsnyheter från områden som normalt inte bevakas ordentligt i media. Som de själva skriver:

Vi rapporterar om det som andra medier missar. Vi ger människor som annars inte träffar journalister en röst och lyfter fram bortglömda perspektiv.

[…]

Våra reportrar är alltid trogna fakta, men behöver inte dölja sina känslor och åsikter.

De tillåter att materialet återpubliceras och anser att nyheter är till för alla, inte bara för ett fåtal. Förutom Martin Schibbye och Brit Stakston så är Donald Boström, Rasmus Canbäck och Linnea Bergqvist bland de skribenter som förekommer ofta på sajten. Flera av Blankspots skribenter har också egna webbsajter med artiklar och nyheter. Det gäller bland annat Donald Boström och Brit Stakston. Även Rasmus Canbäck har en sajt men där finns inget material.

Förutom en webbsajt driver Blankspot också en podd på Soundcloud och en Youtubekanal.

Kommentarer är stängda.