Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Nyhetsbyrån Järva – förortens röst

Nyhetsbyrån Järva är en partipolitiskt obunden, men på alla sätt politisk, webbtidning. De tror att den lokala bevakningen är nödvändig i ett demokratiskt samhälle. Tidningen kallar sig nyhetsbyrå, men säljer inga nyheter. Däremot förmedlar de artiklar om och från Järva som kan ge uppslag till andra medier. Förutom en webbtidning publicerar de även poddar.

Grundare av Nyhetsbyrån Järva är journalisterna Kerstin Gustafsson Figueroa och Yasemin Öztenar med ett uttalat syfte:

”Många Järvabor känner inte igen sig i bevakningen av orten. Det vill vi ändra på. Vi tror på kraften i lokala nyheter. Det är där de riktiga historierna finns. Därför startar vi en webbtidning.”

Nyhetsbyrån Järva drivs ideellt men av ett aktiebolag, Nyhetsbyrån Järva AB. Ambitionen är att utveckla ett samarbete med Järvaborna och utbilda kvartersreportrar. Exakt hur tidningen finansieras är oklart men de publicerar annonser.

Kommentarer är stängda.