Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Om arbetarlitteraturen i Kommunalarbetaren

 Idag fick jag senaste numret av Föreningen arbetarskrivares tidskrift Klass. Som vanligt innehåller den mängder av intressanta saker att läsa. Personligen bidrar jag med en ganska lång artikel om den arbetarlitteratur som genom åren publicerats i Kommunalarbetaren.

Artikeln bygger på forskning som jag ägnat mig åt under ganska lång tid, huvudsakligen på Universitetsbiblioteket i Lund och som så småningom kommer att redovisas i vetenskapliga artiklar. Men först blev det alltså en populärvetenskaplig text.

Om några veckor kommer jag att prata mer om arbetarlitteraturen i fackförbundspressen, med utgångspunkt i artikeln i Klass och min bok om Stig Sjödin, på Arbetarfilmfestivalen i Malmö. Mer information om det kommer ganska snart.

Kommentarer är stängda.

Generated by Feedzy