Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Förlorare idag?

Tretåig hackspett. En av alla de som kan bli förlorare idag. 

Dess vänner i det rödgröna blocket är få, men dess vänner i ”Kristerssons lag” är än färre. Skogen ligger illa till. Och då ligger tretåig hackspett än sämre till.

Den tretåiga hackspettens är förtjust i granbarkborren, ett av alla skäl att vara rädd om den. Men den kräver naturskog. Bristen på varierade skogar och bristen på död ved är anledningen till att den tretåiga hackspetten ligger illa till.

Men det ska vi inte tala om .Tydligen. För ju färre som vet något om skogen desto lättare är det att skövla den för att sedan plantera granodlingar där vare sig den tretåiga eller biologisk mångfald trivs.

Tretåig hackspett har ingen rösträtt. Det har du. 

Kommentarer är stängda.

Generated by Feedzy