Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Nya Mediafonden – för stöd till progressiva medier

Nya Mediafonden är grundad av webbsajten Skiftet i syfte att ge stöd till olika mediasajter och projekt på vänsterkanten. Det ger stöd med begränsade mängder pengar till många mindre sajter och projekt. Så här skriver de själva om det hela:

En mediafond kan ha två olika strategier:

  • Fiskens strategi – Fiskar får massvis yngel som de släpper ut i världen, extremt få överlever till mogen ålder.
  • Däggdjurets strategi – Däggdjur får få ungar som de lägger massvis med tid på att ta hand om i hopp att de överlever.

Nya Mediafonden har valt fiskens strategi och finansierar ett flertal olika projekt med mindre ekonomiska bidrag och inget mer. Många projekt kommer misslyckas och det är okej, för vi vet att några projekt kommer lyckas.

Fonden ger bara ekonomiska bidrag till projekt som själva samlar in pengar. Vi hjälper de som hjälper sig själva. Projekt som inte lever på statliga, regionala och kommunala bidrag har större chans att bli förmånstagare.

Det som fått pengar är podden Eld och rörelse som drivs av Allt åt alla, Radio Allt åt allaSupermiljöbloggene-FolketGigwatchKontext och Bygget media. Det är inte möjligt att söka pengar ur fonden, men det är möjligt att tipsa om projekt och sajter.

Skiftet

Skiftet beskriver sig själva så här:

Vi är engagerade medborgare som vill ha ett skifte i samhället – där vi tillsammans står upp för miljön, rättvisan och varandras rättigheter. Folkrörelsen Skiftet består av tiotusentals svenskar som engagerar sig varje månad för att alla ska ha en röst i samhället. Vi använder digitala verktyg för att samla tusentals medborgare, som framför datorn och på gator och torg ställer politiker och storbolagens lobbyister till svars.

Därför finns vi

Det går knappt en dag utan att vi kan se tidningsrubriker som visar att pengar och makt blir allt mer koncentrerade i samhället. Folk lämnas kvar på perrongen och beslut fattas med hänsyn till storbolag snarare än till vanligt folk.

Det är lätt att känna hopplöshet, men verkligheten är att de flesta svenskar vill ha något som är bättre för deras familjer och samhället i stort. De bryr sig om miljön, arbetstagares rättigheter, jämställdhet och de är inte rasister.

Skiftet är den partipolitiskt oberoende folkrörelsen som kopplar samman och sammanför människor både framför skärmen och ute på gatan för ett mer rättvist Sverige. Vi vet att när folk jobbar tillsammans hörs våra röster och vi kan ställa makten mot väggen.

Ursprungligen publicerat på Svensson-bloggen

Läs mer om medier

Kommentarer är stängda.