Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Magasinet Paragraf

Kriminal- och rättsmagasinet Para§raf vill värna såväl rättstryggheten för folk i allmänhet, som rättssäkerheten för den som blir misstänkt för brott. På bara några få år har de blivit landets största renodlade kriminal- och rättsmagasin.

I Para§raf kommer man aldrig att kunna läsa en intervju med en polistalesman. Dessa operettpoliser som vi dagligen ser i olika tv-kanalers nyhetsutsändningar är andrahandskällor, framskickade för att säga lämpliga saker och dölja annat.

Magasinet är inriktat på kriminal- och rättsfrågor i bred mening. Det går inte att dra någon exakt gräns mot vad som är mer av sociala frågor.

Para§raf tar klar ställning mot brottslighet. Samtidigt vägrar de vara allmänt hetsande mot de som begått brott. Utan att glorifiera kriminalitet.

Magasinet Paragraf är kritiskt granskande mot i första hand makten i olika former inom rättsområdet: Lagstiftarna i form av de politiska partierna, polis, åklagare, domstolar, kriminalvården, frivården, rättspsykiatrin och ungdomsvården etcetera.

Para§raf arbetar utifrån sedvanliga etiska regler och publiceringspraxis inom svenska medier. Vi är fristående från alla särintressen, politiska, religiösa och, vilket är ovanligt i dagens Sverige, även från olika mediegruppsintressen.

Paragraf ägs av redaktionsledningen som består av Dick Sundevall och Nina Silventoinen genom bolaget Magasinet Paragraf AB. Tidningen har ingen politisk färg.

[wp_rss_retriever url=”https://www.magasinetparagraf.se/feed/” items=”100″ excerpt=”40″ read_more=”true” credits=”true” new_window=”true” thumbnail=”100″ cache=”2 hours”]

Kommentarer är stängda.