Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Lars Kramhøft, Husvild

 Lars Kramhøfts Husvild är en självbiografisk serieroman om en ung man med författardrömmar som hankar sig fram medelst tillfälliga skitjobb och ständigt flyttar mellan tillfälliga boenden. Det som skiljer berättelsen från många andra är att huvudpersonen verkligen är helt utelämnad åt sig själv, eftersom han inte har någon hjälp att vänta från sin familj. 

Idag pratas det mycket om den ”prekaritet” som brer ut sig på arbetsmarknaden. Men det det talas inte alltid om att den varierar i intensitet och varaktighet. I en del branscher finns det trygga karriärer på sikt, efter att man haft tillfälliga anställningar ett tag, och en del av dem som upplever ”prekaritet” har tillgång till trygghetsnät via exempelvis familjen. Men så finns det också de som upplever ”prekariteten” fullt ut. Husvild handlar om en sådan person, och det är bland annat det som gör den intressant. 

Kommentarer är stängda.