Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Sjukhus överfulla efter skalv

Vid lunchtid på tisdagen rapporterades över 5 000 personer har bekräftats omkomna efter de förödande jordskalv som drabbade Turkiet och Syrien natten mot måndagen. Dödssiffran väntas fortsätta stiga – men hoppet om att hitta överlevande finns fortfarande.

I Turkiet har antalet döda ökat till 3 419, medan det syriska vårddepartementet rapporterar om 812. Hjälporganisationen Vita hjälmarna rapporterar att minst 790 personer har omkommit i nordvästra Syrien.På de jordbävningsdrabbade platserna fortsatte under tisdagsförmiddagen räddningsarbetet i hopp om att fortfarande kunna hitta överlevare under rasmassorna.

Sverige har hittills skickat hjälp för sju miljoner kronor.

Inlägget Sjukhus överfulla efter skalv dök först upp på Landets Fria.

Kommentarer är stängda.