Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Unicef larmar om ukrainska barns påverkade skolgång

Den ryska invasionen har påverkat skolgången för fem miljoner barn i Ukraina, enligt ett pressmeddelande från FN:s barnorganisation Unicef.

UKRAINA | De ryska anfallen har förstört tusentals skolor, förskolor och utbildningsinstitutioner i Ukraina, enligt Unicef.

Många föräldrar vågar dessutom inte släppa i väg sina barn till skolan eftersom de fruktar för deras säkerhet.

Nästan två miljoner ukrainska barn får undervisning på nätet medan 1,3 miljoner barn får en kombination av klassrumsundervisning och distansundervisning.

Vädjar om internationell hjälp

Det elva månader långa kriget har förvärrat de stora problem i den ukrainska utbildningssektorn som orsakades av coronapandemin. Unicef vädjar nu om internationell hjälp för att barnen inte ska halka ännu mer efter med skolgången.

– Skolor och förskolor ger barn en livsviktig upplevelse av struktur och säkerhet och att inte få chansen att få en utbildning kan få livslånga konsekvenser, säger Afshan Khan, som är Unicefs regionala chef för Europa och Centralasien, i pressmeddelandet.

* * *LÄS MERCovid-19 hårt slag mot många studenters utbildningSatsning på mensskydd säkrar flickors skolgångHård kritik av talibanförbud mot kvinnors utbildning

The post Unicef larmar om ukrainska barns påverkade skolgång appeared first on Tidningen Global.

Kommentarer är stängda.

Generated by Feedzy