Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Hopp om nytt vapenstillestånd i Jemen

JEMEN | Den svenske toppdiplomaten Hans Grundberg säger att diplomatiska försök att nå en uppgörelse om vapenstillestånd i Jemen intensifieras. FN-sändebudet Grundberg hävdade på måndagen att ”det finns möjligheter som inte får förloras”.

Han varnade samtidigt för att ”minsta misstag kan sätta igång en ny våg av våld som blir svår att stoppa” trots att parterna för närvarande visar ”militär återhållsamhet”.

Inbördeskriget, som dessutom är ett regionalt storkrig genom ombud i landet på södra delen av Arabiska halvön, har pågått i åtta år. Den är en av de konflikter som har drabbat civilbefolkningen hårdast i modern tid.

Ett tidigare vapenstillestånd mellan regeringsstyrkor och Houthirebeller gick ut den 2 oktober i fjol, och ”det militära läget har sedan dess varit fortsatt stabilt” utan större eskaleringar av stridsåtgärder, sade Grundberg i samband med att han avlade rapport till FN:s säkerhetsråd i New York.

The post Hopp om nytt vapenstillestånd i Jemen appeared first on Tidningen Global.

Kommentarer är stängda.

Generated by Feedzy