Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Karatemästare avrättad i Iran

IRAN | I december vädjade hans föräldrar för hans liv. Nu har karatemästaren Mohammad Mahdi Karami avrättats i Iran. Även Seyed Mohammad Hosseini avrättades tidigt på lördagsmorgonen, rapporterar BBC.

Båda hade anklagats för att ha deltagit i en dödlig attack av en medlem av basijmilisen i staden Karaj i närheten av Teheran. De dömdes i rättegångar som har fördömts av människorättsorganisationer som orättvisa och de själv hade uppgett att hade tvingats erkänna efter tortyr.

Enligt Amnesty International dömdes de två unga männen, tillsammans med tre andra som, i en ”snabb orättvis grupprättegång som inte hade någon likhet med en meningsfull rättslig prövning”, rapporterade France 24 i december.

Fick inte tala med sin familj

En advokat som representerar familjen å Karamis vägnar skrev på lördagen att han inte hade tillåtits att tala med sin familj innan avrättningen, något dödsdömda har rätt till, rapporterar CNN som uppger att åtminstone 41 demonstranter har dömts till döden de senaste månaderna – men siffran kan vara mycket högre än så, uppger kanalen.

Journalisten Mehdi Beik som har intervjuat familjemedlemmar till demonstranter som har dömts till döden greps på torsdagskvällen uppger hans fru. På Twitter skrev hon på fredagen att han hade ”gripits av tjänstemän från informationsministeriet och hans mobiltelefon, bärbara dator och tillhörigheter konfiskerades”, rapporterar BBC.

The post Karatemästare avrättad i Iran appeared first on Tidningen Global.

Kommentarer är stängda.

Generated by Feedzy