Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Utbyggnad av tysk kolgruva möts av protester

TYSKLAND |  Klimataktivister byggde barrikader, satte eld på dem och kastade stenar mot polis utanför byn Lützerath i västra Tyskland på måndagen.

Byn, som ligger fyra mil väster om Köln, ska rivas för att möjliggöra utbyggnaden av en kolgruva. Situationen lugnade ned sig då polisen drog sig tillbaka från området, skriver den tyska nyhetsbyrån DPA.

Husockupanter har flyttat in i övergivna hus i ett försök att blockera planerna. Ett förbud mot bosättningar i området har inrättas av lokala myndigheter och polisen har fått ett bemyndigande om att rensa byn från husockupanter från och med den 10 januari.

I oktober enades de federala och regionala styret med energiföretaget RWE om att sluta använda kol i regionen till 2030. Samtidigt innebär överenskommelsen att driften av två kraftverk förlängs till 2024 samt att Lützerath rivs för att möjliggöra ytterligare gruvdrift.

The post Utbyggnad av tysk kolgruva möts av protester appeared first on Tidningen Global.

Kommentarer är stängda.

Generated by Feedzy