Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

På gång i hela landet

Här kan du hitta intressanta evenemang i hela landet, från norr till söder. Kalendariet görs i samarbete med Omställningsbyråns Abigail Sykes.

Norrland

Fredag 30 december

Fira nyår med yogaUMEÅ. Ära ett avslut och fira en ny början med mjuk yoga, shaking, breathwork och en tarotläggning.Tid: 18.00–20.30Plats: Love yoga Umeå, Sveagatan 6, UmeåKostnad: 400 krAnmälan: loveyogaumea.as.me/nyarsyogaInfo: facebook.com/events/1050904472977787

Söndag 22 januari 2023

Lär dig baka surdegsbrödVINDELN. Under denna kurs lär du dig att baka bröd, frallor och pizza av surdeg samt att göra egen deg.Tid: 10.00–16.00Plats: Granö gårdsbageri, Blå vägen 130, Granö, VindelnKostnad: 1 150 krAnmälan: Senast 18 januari till 070-28 20 751 eller onlineInfo: sv.se/avdelningar/sv-vasterbotten/kurser/lar-dig-baka-surdegsbrod-70553

Trött på att baka vanligt vitt bröd? Lär dig surdegsbak på en kurs i Vindeln. Foto: Anders Wiklund/TT

Svealand

Onsdag 18 januari 2023

Konsten att odla som skogenVÄSTERÅS. Skogsträdgårdsprofilen Philipp Weiss, civilingenjör och diplomerad permakulturdesigner, berättar vad vi kan lära oss av naturen för att producera bättre mat med mindre arbete, samtidigt som vi gör en aktiv insats för både klimatet och den biologiska mångfalden.Tid: 18.30–21.00Plats: Stadsbiblioteket, Biskopsgatan 2, VästeråsKostnad: 80 kr inklusive kaffeInfo: studieframjandet.se/vastmanlands-lan/gustav-arrangemang/kalenderhandelser/2023/januari/konsten-att-odla-som-skogen

Våtmarkerna är viktiga för ekosystemen, som den här i Orlångens naturreservat i Huddinge. Foto: Robin Haldert/TT

Torsdag 2 februari 2023

Våtmarkers betydelse för ekosystemenÖREBRO. Internationella våtmarksdagen uppmärksammas med ett föredrag om hur Naturskyddsföreningen och andra jobbar tillsammans med naturens återhämtningsförmåga och hur naturen själv är lösningen på klimat- och ekosystemkriser.Tid: 18.00–20.00Plats: Föreningarnas hus, Slottsgatan 13A, ÖrebroInfo: naturskyddsforeningen.se/engagera-dig/kalender/forelasning-om-vatmarker-och-deras-betydelse-for-vart-ekosystem-orebro-2023-02-02

Götaland

Lördag 14 januari 2023

Ekologisk frukostVÄXJÖ. Ät en gratis ekologisk frukost och samtala om betydelsen av att handla ekologiskt både för människor och miljö.Tid: 10.00Plats: Kvarterslokalen Slånbäret, Lillestadsvägen 77, VäxjöAnmälan: Senast 10 januari till Lotta Svensson, tessla22@hotmail.com, eller Eva S-Malmberg, 0730-846045.Info: naturskyddsforeningen.se/engagera-dig/kalender/ekologisk-frukost-pa-slanbaret-vaxjo-2023-01-14/

Lyxa till det med en helt ekologisk frukost. Foto: Janerik Henriksson/TT

Måndag 16 januari 2023

Visionsworkshoppar om framtidenHELSINGBORG. Fem träffar där du lär dig permakulturens designverktyg för att härma naturen, och testar hur de kan användas för att skapa ett hållbart samhälle tillsammans med andra. Cirkelledare är Johanna Willysson, certifierad permakulturdesigner.Tid: 18.30–20.15Plats: Sensus, Billeplatsen 1, HelsingborgKostnad: 750 krAnmälan och info: sensus.se/kurser-och-evenemang/visionerande-workshops-for-var-hallbara-framtid-153333

Längre fram

27 februari – 1 december 2023

Ekohushåll i teori och praktikVÄDDÖ. En distanskurs  med åtta helgträffar för dig som vill möta dagens utmaningar genom att gå från konsument till producent. Fokus ligger på regenerativ småskalig odling, men det handlar också om vilda växter, regenerativ mat, matförädling och hantverk.Plats: Distans samt Väddö folkhögskola, Grisslehamnsvägen 28, Väddö, NorrtäljeKostnad: 2 600 kronor i avgift plus kost och logiInfo och anmälan: Senast 20 november på vaddo.fhsk.se/kurser/ekohushall

<br>24 – 26 mars 2023

Nya berättelser från stad och landVi möts vid Dalälven för att dela och tillsammans skapa nya berättelser om en rättvis utveckling i hela Sverige. Klyftorna växer mellan stad och land och olika delar av våra städer. Samhället blir också mer och mer polariserat i olika åsiktsläger. Hur kan vi bygga gemenskaper och tillsammans skapa en rättvis grön omställning som gynnar hela landet?Medverkar gör bland andra: Po Tidholm – journalist och författare, Samantha Ohlanders – scenkonstnär som turnerat med ”Landsbygdsupproret”. Mariam Jallow Tholozan – Grönt Initiativ Järva och Arne Müller – Norrlandsparadoxen. Plats: Gysinge och Österfärnebo

Inlägget På gång i hela landet dök först upp på Landets Fria.

Kommentarer är stängda.