Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Podd: Migrantarbetares villkor i dag (Eng)

Podden är en inspelning från ett panelsamtal som hölls den 26 november på ABF-huset. Samtalet arrangerades av tidningen Arbetaren, som bevakar migrantarbetares villkor, både i Sverige och internationellt. Podden är på engelska.

Idag är arbetslivskriminaliteten utbredd i Sverige. Så utbredd att Sverige 2018 fick en ny lag mot människoexploatering. Det blir allt svårare för arbetare att klara levnadskostnaderna i spåren av ekonomisk kris och inflation. Särskilt utsatta är migrantarbetare, som ofta arbetar under svåra förhållanden och utan säkerhet.

Det handlar om att som papperslös städa en villa tillhörande Sveriges tidigare statsminister, eller att arbetslivskriminella bolag renoverar självaste LO-borgen. Men hur ska den här situationen förändras? Och hur kan migrantarbetare organisera sig för att lösa problemen?

I panelen:

Johan Fyrk, författare och reporter på Hem & hyra

Agnes Lansrot, organisatör på Stockholms LS på SAC Syndikalisterna

Anastasiia Omelian, städare och tolk på Stockholms LS

Samtalet modererades av Julia Lindblom, reporter på Arbetaren

Reportage#46/2022

Ingen bättring på Nordiska Golv


13 June, 2022

TV#76/2022

En dag med solidariska byggare


30 September, 2022

Kommentarer är stängda.